Saturday, January 24, 2015

twilcap heeft een kleurtje

Ik heb twilcap laten spuiten. De kap wordt er niet sneller van, maar het oog wil ook wat. "Die gifgroene veeg die laag en hard over het asfalt vliegt? Dat kan alleen maar twilwel zijn"
Zijsleuven op precies de goede hoogte (voor mij) om door te kijken.

Het voorste kijkgat nog wat groter gemaakt
Op een niet al te winderige dag wil ik de Sinner toerkap en twilcap met elkaar vergelijken middels de vermogensmeter. Ik realiseerde me dat ik daarvoor toch echt de weg op moest. Ik heb nu eenmaal geen auto om een en ander naar een veilige testplek te transporteren. Twee kappen meenemen is in principe mogelijk, door een op de top te plaatsen, maar dat is me te avontuurlijk. Daarom heb ik de kijkgaten zodanig groot gemaakt dat ik voldoende zicht heb om aan het verkeer deel te nemen.
Mocht ik de indruk krijgen dat ik door deze relatief grote gaten teveel verlies aan snelheid, dan maak ik ze voor het wedstrijd gebruik met inzet ruitjes weer kleiner. Een klein windschermpje om de rijwind over het voorste kijkgat te geleiden ligt natuurlijk ook voor de hand. Omdat ik al zo vroeg begonnen ben om me voor te bereiden op Cycle Vision heb ik alle tijd om te experimenteren.6 comments:

Unknown said...

Dit gaat vast iets sneller.
Nu nog een mooi aansluitend vizier.
Succes

George Q496 said...

Harry
mooie kap !!
vizier aan de binnenkant voor stroomlijn?
maar heb je dan wel lucht (koeling) genoeg .of kan je dat regelen via lucht inlaat ?
Gr.George

Harry Lieben said...

Dank je George! Met de koeling zit het snor want ik heb een rond 80mm luchtinlaat voorin de neus van m'n Mango. Vandaar loopt (binnenkort) een aluminium flexibele buis naar mijn hoofd. Zo is het veel koeler dan bijvoorbeeld met een schuimkap een wedstrijd rijden.
Het scheelt verder enorm dat ik geen shirt aan doe tijdens een wedstrijd in de zomer. Koelende rijwind direct op de huid is heerlijk. Een Brynje shirt met gaatjes is ook een goede optie.

Piet Kunis said...

mooie kap Harry, om te voorkomen dat de wind recht in je gezicht blaast, kan je misschien een soort mini-viziertje (waar je overheen kunt kijken) net voor het kijkgat plaatsen, waardoor de luchtstroom er overheen getild word.
groet,
Piet

Harry Lieben said...

Hallo Piet, dat was ook mijn idee, liever een windschermpje die de luchtstroom iets over het kijkgat geleid en waar ik nog overheen kan kijken, dan een vizier die kan beslaan op de meest ongewenste momenten.

Unknown said...

Dag Harry.
Is er al getest?
Gaat het sneller?
Komende week is het schaatsen afgelopen,en ga ik weer fietsen.
Dan maar eens experimenteren met het meten van het vermogen.
Tegen die tijd stuur ik ze wel door,de gemeten waarden.

Groeten
Rudolf