Tuesday, January 13, 2015

Sinner site uit de lucht en eerste voorbereidingen op race seizoen


Website uit de lucht


Eerst maar het minder leuke nieuws. Van verschillende kanten hoorde ik dat onze website niet meer bereikbaar was. We proberen dat zo snel mogelijk op te lossen en ondertussen zijn we bereikbaar via info@drymer.nl en telefonisch via +31 599 588 023. Verder zijn we te vinden op Facebook. De pagina daar hou ik zelf bij. Voor technische vragen ben ik meestal wel te porren.

Pure racekap 

Om dit jaar nog beter voor de dag te komen bij met name Cycle Vision en het WK Ligfietsen in Belgie dien ik nog een stapje verder te gaan. Fysiek is er naar verwachting niet veel meer uit mezelf te peuren. Het is al heel mooi als ik hetzelfde niveau weer haal als in 2014. Dus ik zoek het bij de Mango. Mijn Mango mede strijder Ludwig heeft vorig jaar al een voorschotje gegeven door de zaag in zijn Sinner toerkap te zetten. 

Ludwig's verlaagde kap met mijn Sinner toerkap op de achtergrond


Ik mocht deze kap van Ludwig vorige herfst in Assen lenen om de wedstrijd er mee te doen en ik had de stellige indruk dat de 2 cm lagere kap inderdaad wat sneller was. 
Maar mijn toerkap, die ik dagelijks gebruik, daar ga ik toch niet de zaag in zetten. Ik heb een goed alternatief: een afgekeurde Sinner kap zo extreem mogelijk maken. Dan heb ik 1 kap voor alledag en een andere voor het racen. 

knippen en plakken


voorlopig resultaat, nog zonder kijkgaten
Twilcap noem ik 'm. Korter, lager, smaller. En hopelijk sneller. De ruimte boven mijn hoofd is krap en het is ook wat smaller dan voorheen zodat zijwaarts kijken al snel conflict met bril en neus opleveren. Maar het is voldoende om tijdens een wedstrijd te zien wat er om me heen gebeurt. 4 comments:

Wim said...

Daar past vast geen pinlock-visor meer op ;-)

Harry Lieben said...

Ook op mijn toerkap heb ik het pin-lock vizier nog niet geinstalleerd Wim. Eigenlijk ben ik tevreden met dagelijks: afnemen met koud water, handzeep vermengd met beetje water middels verzadigde doek opbrengen en uitwrijven met een droge doek. Vrijwel geen beslaan met licht geopend vizier. Samen met de contrastbril is het forenzen in de winter zo een stuk aangenamer geworden en niet meer zo vermoeiend voor de ogen.

Wim said...

Ik ben toch wel erg blij met de pinlock-visor.
Alhoewel ik ook wel heel veel met het vizier op een kier fiets. Het is soms echt te warm met het vizier volledig gesloten :-)

Hoe werkt dat met het opbrengen van de zeep?
Daarna wrijf je het alleen uit met een doek?
Blijft er dan een soort zeep-film achter op het scherm of zo?

Harry Lieben said...

Dan ga ik die pin-lock vizier binnenkort ook eens proberen. Ik wrijf de zeep zonder kracht te zetten van het vizier. Je ziet dan alleen een blinkend schoon vizier, geen zeep en geen zeepfilm. Als je tijdens het rijden gaat vegen, dan beslaat het het eerst waar je geveegd heb. Enige zelfbeheersing is dus vereist tijdens het fietsen. Het vizier niet meer aanraken. Als het vizier toch nog beslaat, deze wat openzetten tot het weer verdwijnt en NIET gaan vegen.